Dansk Bygnings Screening A/S

Asbest

Få god rådgivning af Stinne Skjøth

Stine Lykke Skjøth er miljøingeniør, og vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig, så ring eller skriv til Stine på 6046 6606 eller ss@dbs-as.dk

Asbest – værd at vide

Asbest er i dag forbudt, men har været anvendt frem til slutningen af 1980’erne til isolering og forskellige pladematerialer. DBS undersøger byggerier og materialer for asbest.

Hvad er lovligt og hvad er ulovligt?

Asbest var frem til slutningen af 1980’erne anvendt til isolering og til forskellige pladematerialer, men er nu forbudt at anvende, da det er kræftfremkaldende. Dog kan noget arbejde af forskellig art på asbestholdigt materiale være tilladt.

Det er f.eks. lovligt at reparere asbestholdige tag-, loft- og vægbeklædninger ved indkapsling og forsegling af hele flader, men det er ulovligt at genanvende asbestholdigt materiale fjernet fra den oprindelige placering.

Asbestholdige tagplader

Hvad kan der gøres?

Det kan være besværligt at finde rundt i, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er tilladt med asbest og asbestholdigt materiale. DBS rådgiver i renovering eller reparation, hvor der kan være tale om områder med asbest samt hjælper med behandling og bortskaffelse af byggematerialer indeholdende asbest. Vi har rådgivet i over 500 sager siden 2012. Ring til DBS på 28 58 00 06 og fortæl om situationen.

Her er der fundet asbest i fliseklæb

Læs flere artikler om hvad vi kan hjælpe dig med

Fugtskader
DBS har mange års erfaring i fugtskader og vi rådgiver taksatorer, forsikringsselskaber, byggeledere, projektledere samt private i håndtering af fugtskader.
Fugtproblemer
Er der plamager eller aftegninger indvendig eller udvendig på byggeriet? DBS rådgiver i at komme fugten til livs, så det ikke bliver til grobund for skimmelsvamp.
Skimmelsvamp
Hvad er skimmelsvamp? Er skimmelsvamp farligt? Hvordan behandles skimmelsvamp? Et af kendetegnene ved skimmel er jordslået lugt eller plamager på lofter, vægge og gulve.
Asbest
Asbest er i dag forbudt, men har været anvendt frem til slutningen af 1980’erne til isolering og forskellige pladematerialer. DBS undersøger byggerier og materialer for asbest.

Dansk Bygnings
Screening A/S

CVR: 40194436

Hovedkontor:
Nupark 51
7500 Holstebro